Komt dit nog goed?

Neroqom-Support – Folierenovatie en restyling – Heel wat woonwijken, kantoor- en winkelpanden met aluminium beplating en kozijnen zijn hard toe aan een opfrisbeurt. Wie heeft ze nog nooit gezien? Verkleurde geveldelen, verkrijt kunststof, of dit soort bladderende aluminium kozijnen (zie foto).

Wat is de eerste gedachte die bij je op komt als je dit kozijn, in deze slechte staat ziet?Kenners zien waarschijnlijk direct, dit zijn aluminium kozijnen die een aantal jaren terug behandeld zijn met een coating. Dit soort conservering-coatings beginnen na een jaar of 7 wit uit te slaan en af te bladderen. Hoe lelijk! Het zal je pand maar zijn! Maar hoe los je dit nu op? Kan dit nog worden behandeld? Wordt het nog mooi?

Kan je je voorstellen dat deze kozijnen er binnen enkele dagen uit kunnen zien als op deze tweede foto?

Facadefilm

Dit is één van de vele praktijkvoorbeelden waar de aluminium kozijnen zijn gerenoveerd met Facadefilm (of Sikkens Dry-film MP).
Deze zelfklevende folie is speciaal ontwikkeld voor het duurzaam renoveren van kunststof en aluminium kozijnen en panelen. Simpel gezegd is het een opgedroogde verflaag op een zeer sterke lijmlaag. De voordelen van Facadefilm t.o.v. schilderwerk zijn enorm.

Nadelen schilderwerk

Schilderwerk is op dit soort ondergronden enorm arbeidsintensief en kostbaar. Er moet worden ontvet, geschuurd, geprimerd, en verflagen worden aangebracht. Maar dit verfsysteem zal hooguit 5 jaar mooi blijven. Om goede hechting te krijgen op dit soort ondergronden moet er namelijk een 2 componentenverf worden aangebracht. Het nadeel van 2 componentenverf is dat de uitzetting coëfficiënt niet goed bestand is tegen het krimpen en uitzetten van de aluminium onderlaag. Binnen een paar jaar zal de verflaag gaan barsten en ben je opnieuw aan de beurt. Nog een keer besteigeren, nog een keer al die overlast.

De oplossing:

Een zelfklevende filmlaag is daarentegen in 1 laag kleurdekkend (90 micron) en meteen droog. Bovendien is het resultaat veel strakker. En, last but not least, je bent voor minimaal 10 jaar klaar, de fabrikant Avery Dennison durft namelijk 10 jaar platinum garantie te geven op de meeste Facadefilms.

Neroqom Support

Neroqom-Support heeft inmiddels jarenlange ervaring op het gebied van dit soort gevelrenovaties met zelfklevende folie. Onze monteurs zijn gecertificeerd door foliefabrikanten als Avery Dennison en/of 3M en kunnen daarom hoogwaardige garanties meeleveren.

Neem gerust contact met ons op voor advies op maat. Voor meer info: Neroqom-Support

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Appcademy_639x90